Performative lecture:

Olof Olsson (DK)
23 octombrie 2014


Driving the Blues Away este o melodramă-prelegere-comedie, încărcată cu informații surprinzătoare, a artistului olandezo-suedez Olof Olsson. Este o meditație asupra limbajului și a felului în care limbajul rezonează prin corp și prin economie. Este o meditație asupra corpului și a felului în care corpul rezonează prin limbaj și economie. Și este o meditație asupra economiei și a felului în care economia rezonează prin limbaj și corp.


Olof Olsson este un artist suedez care folosește în practica sa performativă monolog, stand-up comedy, prelegeri, sesiuni Q&A și discursuri. Sau, mai degrabă, ceva între toate acestea și niciuna în mod special. În tinerețe, Olof a fost fotograf, jurnalist și DJ de radio. După studii de lingvistică, filosofie și teoria traducerii, el a ajuns în cele din urmă să studieze arta. După 15 ani în care a încercat să practice arta conceptuală, Olof s-a apucat de performance în 2007.


A participat, printre altele, la simpozionul Going Public: Telling It As It Is? (Bilbao), 2012; Three Uses of the Knife (The National Gallery of Art, Vilnius), 2011; Summer Exhibition (Den Frie, Copenhaga), 2012; Imperial Pastoral: On Constructions of Rurality (Witte de With, Rotterdam), 2013.
Trăiește și lucrează în Copenhaga.h

h

h

h