LANSAREA PROIECTULUI CE FACE ARTA. JONCȚIUNI URBANE ȘI EMOȚIONALE
09.2023 - 12.2023
„Ce face arta. Joncțiuni urbane și emoționale” este o inițiativă desfășurată în perioada septembrie – decembrie 2023, prin care Salonul de proiecte își propune să dezvolte un tip de investigație artistică esențială pentru înțelegerea lumii în care trăim, configurată în jurul interogației asupra rolului artei în societatea contemporană. În cadrul proiectului, Minitremu și Mihai Toth organizează o serie de ateliere dedicate elevilor de gimnaziu și liceu din Timișoara, pornind de la tipul de practica artistică și pedagogică a lui Mircea Nicolae. Atelierele sunt structurate în jurul unor teme precum natura tranzitorie și efemeră a spațiilor urbane, articularea unor mesaje care țin de registrul personal în spațiul public, dar și explorarea potențialului creativ al obiectelor abandonate. Pe de altă parte, proiectul aprofundează acest tip de cercetare artistică într-o publicație ce va oferi o perspectivă complexă asupra gândirii și mecanismelor de creație ale lui Mircea Nicolae, îmbinând eseurile critice cu prezentarea detaliată a unei practici artistice atipice și totuși foarte ancorată contextual.Organizator: Asociația Salonul de proiecte

Parteneri: Asociația Minitremu, Asociația Baraka Artist, PUNCH, La Două Bufnițe

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Monografia Mircea Nicolae este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național și Fundația9.

Sponsor: BRD – Groupe Société Générale

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


x