NICOLETA MOISE ÎN DIALOG CU LUIZA VASILIU
15.06.2022, 19.00


Salonul de proiecte
Palatul Universul, Corp B, Etaj 1
Actor Ion Brezoianu 23-25, BucureștiNicoleta Moise va dialoga cu Luiza Vasiliu despre Artă și jurnalism: imagini și cuvinte în colaborare, un proiect de cercetare conceput în jurul asemănărilor și diferențelor dintre practica artistică și jurnalism. Împreună ele vor analiza moduri în care artistele/artiștii folosesc și adoptă tehnici de documentare jurnalistice (documente, fotografii, video, interviuri, arhive, jurnal, etc) atunci când abordează teme sociale sau nu neapărat. Ideea proiectului pornește de la modelul de cercetare artistică pe care se bazează lucrările Nicoletei, prin crearea unei punți de colaborare între artă și jurnalism, dar și într-un context în care libertatea presei și siguranța jurnaliștilor scade treptat, pe fondul circumstanțelor politice care cad în autoritarism și dictatură.

Luiza Vasiliu este reporter la Casa Jurnalistului, unde a publicat în 2016 investigația despre medicul Gheorghe Burnei. A colaborat cu Suplimentul de cultură, Decât o revistă, Regard, Courrier International. A tradus Gide, Vian, Reza, Ronson. Din 2016, coordonează publicația culturală Scena9.

Nicoleta Moise este artistă și jurnalistă. Practica ei combină lucrul cu arhivele, video și text, pentru a face vizibile istorii sau povești mai puțin cunoscute ce necesită timp și o muncă atentă, îndelungată. O selecție a proiectelor sale includ: Memoria Lumii (2021), s+s=bff, Liga Femeilor Gorjene (2020), Nu sînt deplin fericită decât aici, în țara mea (2016) și Nu-mi place numai marea, dar și muntele! (2014).

Credite imagine: Karolina PietrzykEveniment organizat în cadrul expoziției Cifrul imensei rumori planetare, deschisă la Salonul de proiecte în perioada 8 iunie – 17 iulie, 2022, ca parte a proiectului Imagini și cuvinte în circulație. O abordare critică / Image, press, and public space.

Cu sprijinul: Foundation for Arts Initiatives

Parteneri: Kajet Journal, Atelier Fabrik, Iscoada, Galeria Ivan

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

x


parteneri