UNIVERSUL FALS. CREATIVE WRITING / FANZINE MAKING
DEADLINE: 02 SEPTEMBRIE 2022
Atelier cu Ana Kun, Sorina Vazelina, V. Leac

Perioadă: 12 – 14 septembrie 2022

Loc de desfășurare: Centrul de proiecte, Timișoara


Salonul de proiecte împreună cu The Secret Garden Bookshop anunță deschiderea înscrierilor pentru un atelier care va oferi posibilitatea de a dezvolta un proiect artistic bazat pe două mijloace de exprimare – scrierea creativă și realizarea de publicații independente. Participanții la acest atelier vor avea ocazia să contribuie la producția fanzinelor într-un cadru de lucru deschis, experimental, axat pe comunicare și munca în comun.

Tema principală a atelierului este UNIVERSUL FALS. Atelierul va gravita în jurul unor activități precum: conceperea de texte, identificarea unor metode de self-publishing, experimentul cu banda desenată, colajul, diverse tehnici alternative de reproducere și imprimare, cartea ca mediu artistic etc.

Crearea unui fanzin este un proces versatil care poate aduna idei, încurajând colaborarea, conversația și creativitatea pentru a produce o publicație care să reflecte lumea de astăzi. În cadrul atelierului participanții vor asista la prezentările realizate de tutori, iar apoi vor fi implicați în câteva exerciții pentru a-și realiza publicațiile. La sfârșitul atelierului va rezulta un fanzin, care va putea fi luat acasă de fiecare participant și care se va regăsi într-o expoziție ce va fi organizată la spațiul Minitremu din Timișoara în luna octombrie.

Organizatorii vor pune la dispoziția participanților toate materialele pentru desfășurarea în bune condiții a atelierului: creioane, pixuri, markere, benzi desenate, reviste, ziare, autocolante, ștampile, mostre de țesătură, foarfece, lipici, mașină de scris, capsator, copiator etc.

Înscrierile se fac online, completând acest formular, până la data de 2 septembrie 2022. Atelierul se va desfășura sub coordonarea lui Florin Fâra pe parcursul a trei zile, 12—14 septembrie 2022, între orele 14.00—19.00 (cu 1h pauză) și este GRATUIT. Este încurajată participarea tuturor celor care lucrează într-o disciplină creativă și care continuă să experimenteze în practica lor.

Gustări și băuturi răcoritoare incluse :)

Tutori atelier:

Ana Kun (n. 1981) este artistă vizuală din Timișoara, lucrează cu text și imagine pe subiecte sociale, politice și de mediu. Este activă pe scena de publicații independente și a produs peste 20 de fanzine și cărți pe teme politice și culturale.

Sorina Vazelina (n. 1986) este ilustratoare, designer grafic și autoare de benzi desenate. Lucrează în medii diferite, de la ilustrații vectoriale la gravură sau serigrafie, producând cărți, benzi desenate, printuri, picturi murale, colaje etc. Versatilitatea practicii sale artistice i-a adus, printre altele, colaborări cu reviste, ONG-uri, festivaluri, muzicieni și edituri.

V. Leac (n. 1973) este poet speculativ și cercetător obscur al zonelor dispărute din geografia actuală. A publicat mai multe volume de poeme la diverse edituri. Membru fondator al grupării literare Celebrul animal şi al revistei Ca şi Cum. În 2012, împreună cu Bianca Băilă, înființează MOI - muzeul ordinii interioare. Curator al evenimentului W.A.D. Arad, 2014. Co-autor al lungmetrajului eco-horror Bodrog, 2019. Autor al mai multor filme de scurt metraj și video-poeme.

...


Acest eveniment este organizat de Asociația Salonul de proiecte, ca parte a proiectului Media și publishing: între investigație și cercetare artistică / Image, press, and public space.

Cu sprijinul: Foundation for Arts Initiatives

Parteneri: The Secret Garden Bookshop, Asociația La Figurat, Asociația Minitremu, Galeria Ivan

Proiect cultural finanţat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte

...


Salonul de proiecte este un program axat pe cercetare și producție, promovând arta contemporană din România prin realizarea de expoziții, publicații, prezentări și dezbateri care o plasează în dialog cu contextul regional și internațional. Salonul de proiecte a fost fondat în 2011 în cadrul MNAC Anexa, iar din 2016 funcționează ca centru independent de artă contemporană în Palatul Universul, București. Echipa: Alexandra Croitoru, Magda Radu, Ștefan Sava

www.salonuldeproiecte.ro

http://www.facebook.com/SdeProiecte

www.photopastfuture.ro

Instagram: salonuldeproiecte, photopastfutureThe Secret Garden a început în 2012, sub forma unor evenimente de artă independentă, combinate cu muzica electronică. De-a lungul vremii, a organizat expoziții, petreceri, proiecții de film, picnicuri, iar deseori, a colaborat cu artiști români pentru a lansa împreună publicații de artă. The Secret Garden Bookshop, deschis în 2020 împreună cu Indecis Artist Run, oferă un spațiu creativ pentru artă, cărți, reviste internaționale, publicații DIY, fanzine, benzi desenate și tot felul de afișe sau postere, precum și obiecte de ceramică sau design interior.

https://www.facebook.com/thesecretgardentm

Instagram: thesecretgardentm

x