Performance:

Enoria Procleților #2: EXORCISM
01 aprilie 2015, ora 19:00


"Izgonește de la dânsul/dânsa pe tot vicleanul și necuratul duh".

Pe 1 aprilie, toaca va bate din nou la Salonul de Proiecte. Asemeni animalelor care au răspuns chemării lui Noe când bătea cuiele de lemn în arcă, tot așa Enoria Procleților vă îndeamnă la un nou serviciu divin. În conformitate cu cerințele credincioșilor prezenți la vernisajul expoziției "Eroismul răsare într-un depozit de mărfuri" - cel mai popular ceremonial de pe lista noastră de oferte (botez, nunta, divorț, sfințire de obiecte, spovadă, dans religios, etc.) a fost exorcismul.

În exorcism se duce o luptă pentru democratizare. Exorcizarea nu face altceva decât sa alunge un spirit ca să invite un altul - să lase loc, "sa elibereze" terenul pentru alte posedări ulterioare. Posesia implica în primul rând circulația și întruparea spiritelor (har/ duh sfânt).

Enoria Procleților confruntă și deschide confortul religios prin posibilitatea unui imaginar diferit în care persoanele excluse în mod tradițional sunt parte importantă din Enorie. În tradiția bunilor creștini, Enoria oferă noi modalități de a fi în lume, ținând cont de necesitatea formei în explorarea lor.

Enoria Procleților imaginează Biserica așa cum încă poate fi, pe baza a ceea ce a fost deja și ceea ce a fost deja pe baza a ceea ce poate deveni și este deja în viața creștinilor procleți.

Invitată:
Preoteasa Kali
Enoriași fondatori:
Paul Dunca + Mihai Lukacs + Ștefan Tiron

https://www.facebook.com/events/577326795703617/


h

h

h

h