Performance:

Enoria Procleților #3: INCANTAȚIE
15 aprilie 2015, ora 19:00


"Sfântă Sara Calie, protectoarea tuturor romilor din întreaga lume, mă bucur să vin și să te găsesc aici la Enorie, să-ți spun tot ce am pe suflet și să-ți încredințez necazurile și mângâierile mele.”

Enoria Procleților îmbrățișează cultul Sfintei Sara Kali, Madona Întunecată, preamărită secole la rând de bărbați dar mai ales de femeile rome pentru a le da tărie și alinare. În cadrul seriei de ritualuri la cerere, Preoteasa Sfintei Sara împreună cu Enoria vor realiza o incantație și Împărăteasa Neagră își va face prezența pentru a proteja și binecuvânta romii de față dar și pe cei de dincolo de mormânt, cei care s-au luptat și au învins leul care răcnește să îi înghită.

Enoria Procleților confruntă și deschide confortul religios prin posibilitatea unui imaginar diferit în care persoanele excluse de Biserica Veche sunt parte importantă din Enorie. În tradiția bunilor creștini, Enoria oferă noi modalități de a fi în lume, ținând cont de necesitatea formei în explorarea lor.

Enoria Procleților imaginează Biserica așa cum încă poate fi, pe baza a ceea ce a fost deja și ceea ce a fost deja pe baza a ceea ce poate deveni și este deja în viața creștinilor procleți.

Invitată specială:
Mihaela Dragan
Enoriași fondatori:
Paul Dunca + Mihai Lukacs + Ștefan Tiron

https://www.facebook.com/events/358091501067991/


h

h

h

h

h

h