ISABELLA MAIDMENT:
10 ZILE ŞASE NOPŢI: EXPOZIŢIA LIVE LA TATE MODERN

Miercuri, 25 aprilie, 19.00Ce miză poate exista în reimaginarea formatului expoziției, trecând de la prezentarea statică a lucrărilor într-un spațiu la o experiență a artei care se desfășoară în timp? Isabella Maidment își propune să reflecteze asupra expoziției 10 zile șase nopți organizată în cadrul ciclului de expoziții BMW Tate Live Exhibition, un format inaugurat de Tate Modern în 2016. 10 zile șase nopți combină instalație, performance, film, video, sunet și se desfășoară timp de două săptămâni în galeriile Tanks, precum și în spațiile din exteriorul muzeului. Prezentarea de față integrează cele două ediții ale Tate Live Exhibitions într-o istorie a expozițiilor de același tip începând cu anii ‘50, încercând să analizeze felul în care ritualul colectiv al experienței vizuale încurajează noi tipuri de întâlniri și interacțiuni ce au loc în muzeu.

Isabella Maidment este curatoare de performance la Tate Modern, Londra, unde se ocupă împreună cu alți colegi de programul Tate Live, un program care pune în lumină rolul esențial al experimentului performativ live, înțeles atât într-un sens istoric cât și prin abordările actuale ale artiștilor contemporani. Maidment are un doctorat în istoria artei la University College London, fiind specializată în istoria performance-ului după cel de-Al Doilea Război Mondial. În prezent ea pregătește intervenția artistei cubaneze Tania Bruguera în cadrul seriei proiectelor special comisionate pentru Turbine Hall la Tate Modern.

Imagine: Ligia Lewis, minor matter, BMW Tate Live Exhibition Ten Days Six Nights, 2017, foto: Brotherton Lock

10 zile șase nopți: expoziția live la Tate Modern face parte din programul LA SERAL. Acțiuni de zi și de noapte, un program conceput de Manuel Pelmuș care pune în discuție conexiunea care se stabilește între temporalitățile și tipurile de atenție specifice sferei dansului și a artelor vizuale, suscitând o reflecție asupra posibilităților care apar în urma constituirii acestui spațiu hibrid. Pentru mai multe informații, vă rugăm să verificați: https://salonuldeproiecte.ro/proiecte/


h