LANSARE CARTE:
VLAD NANCĂ SOUVENIR
Miercuri, 7 Februarie, 19.30 – 21.00

Cu: Vlad Nancă, Mircea Nicolae, Magda Radu, Ştefan Tiron, fanzinul Începem
Souvenir este prima monografie dedicată artistului Vlad Nancă, publicație care prezintă în detaliu practica sa multifațetată prin lucrări realizate între 2003 și 2017. Cartea ilustrează amplu lucrările sale, optând pentru evidențierea afinităților dintre ele în locul unei prezentări în ordine cronologică şi include contribuții scrise de Inti Guerrero, Mihnea Mircan, Magda Radu care contextualizează activitatea lui Vlad Nancă din mai multe perspective.

Cu ocazia lansării vor fi prezentate fanzinele Începem 1 - 4, realizate în perioada 2003 - 2004, la care au contribuit nume importante ale scenei de artă și nu numai. Ștefan Tiron va avea o intervenție specială și va avea loc o scurtă discuție pornind de la contribuția Magdei Radu în monografie, pe tema modelelor de instituții independente și a metodelor DIY in arta contemporană.

Vlad Nancă (1979) locuiește și lucrează în București, România. În paralel cu practica sa artistica timpurie, Vlad Nancă a participat activ la coagularea scenei de arta tinara din București. În 2003 a fost unul dintre membrii fondatori ai inițiativei 2020, printre care, printre alte evenimente, sub numele “Home Gallery” a găzduit expoziții în apartamentul său și a coordonat fanzin-ul "începem". Lucrările sale timpurii folosesc simboluri politice și culturale, adesea folosindu-se de jocuri de cuvinte pentru a evoca nostalgia și pentru a face referire la istoria recentă a României și a provoca climatul social și politic, dar interesele recente ale lui Nancă sunt legate de spațiul public în utilizarea și funcțiile sale, materializându-se în sculpturi, obiecte și instalații.

Design grafic: Nona Inescu
Tipar si legătorie: Fabrik
Publicat de PUNCH

Proiect realizat cu sprijinul generos al
UniCredit Bank Romania.
souvenir
souvenir
souvenir